Hnětýnka dle Nepomuckých kuchařinek, recept

Hnětýnka dle Nepomuckých kuchařinek, recept

Váže se k datu: 15. října

Rodinný recept principálky Nepomuckých kuchařinek Jany Augustové:

Suroviny:
50 dkg hladké mouky
28 dkg másla
18 dkg moučkového cukru
2 žloutky
2–4 lžíce mléka

Postup: Suroviny smícháme a rukama pořádně prohněteme, aby těsto bylo vláčné. Necháme uležet v chladu 3 dny. Pak těsto rozválíme na plát silný asi 8 mm, vykrojíme kytičky, srdíčka nebo jiné požadované tvary a při 180 °C (záleží na troubě) upečeme dorůžova.

Tento článek je exkluzivní obsah pro premiové uživatele

Pohlednice k tomuto datu

Sdílejte svoje vzpomínky, zvyky a tradice

Pátek 19. dubna 2024
v tento den má svátek

Rostislav Pošlete pohlednici s přáním
Dnes mají také svátek Rostislava Rastislav Timon Gerd Rastislava