Boží milosti jsou tradičním velikonočním cukrovím, ale s oblibou se smažily i o Masopustu, o Vánocích, svatbách a dalších rodinných příležitostech. Je to vynikající křehká sladkost, ke které těžko najdeme srovnání.
Boží milosti se v domácnostech o Masopustu hojně připravovaly na konci 19. století, s tím souvisí i smažení ve lněném oleji, který se v této době začal v kuchyních objevovat. Na přípravu koblih i božích milostí se používají bílé potraviny jako vejce, mouka a mléko. Právě ty jsou podle starých pověr pochoutkou určenou pro potravu dobrých duchů. Jde totiž o obvyklé obětní jídlo, které hospodář nosil jako obětní dar i do polí a dávaly se i oráčům, než poprvé na jaře vyjeli na pole. Patřily také k poutníkům, kteří se vydávali na cestu za posvátnými místy. Díky tomu, že jsou v tomhle zubatém cukroví otvory, se jimi mohl bloudící podívat skrz a najít správný směr. Prý se také boží milosti vázaly červenou stužkou na zápěstí budoucích novomanželů, kteří spolu se zaříkáváním procházeli svatebním obřadem.